E-mail XS4ALL plat door storing

Sommige abonnees hebben vanmorgen hinder ondervonden van een storing. Deze storing werd veroorzaakt door een kapotte disk in een van de opslagsystemen van XS4ALL . Hierdoor is een deel van de homedirectories (www.xs4all.nl/~loginnaam) op deze machine tijdelijk niet bereikbaar geweest, evenals een deel van de (old-style) Basic en Advanced Unix websites.

De storing in het opslagsysteem heeft ook een mailstoring veroorzaakt. In de ochtend is mail sporadisch afgeleverd in de mailboxen van abonnees van XS4ALL. De uitgaande mail heeft geen hinder ondervonden van de storing. Om 13.00 heeft XS4ALL besloten om de binnenkomende mail tijdelijk niet meer af leveren, om de harddisk te kunnen herstellen. Om 16.00 uur is de mail weer aangezet.
XS4ALL verwacht dat de mailachterstand rond middernacht volledig is opgelost.

Voor het afleveren van de e-mail gebruikt XS4ALL twee opslagsystemen. Door een softwarestoring in een van deze twee machines heeft XS4ALL de mail niet kunnen afleveren. Er is echter geen enkele mail verloren gegaan. De mail wordt standaard opgeslagen op andere machines. Ook het verzenden van mail heeft geen hinder ondervonden van de storing. De spam- en virusfiltering is niet beinvloed door de storing.

XS4ALL raadt abonnees, die hun mail standaard door laten sturen naar een forward-adres, aan om ook in de oorspronkelijke mailbox te kijken. Door de storing is niet alle mail doorgestuurd naar eventuele forward-adressen.

XS4ALL betreurt deze ernstige storing zeer en gaat met de leverancier uitzoeken wat precies de oorzaak is van deze softwarefout.

door Bron: XS4ALL, 58.812 keer gelezen