Draadloos internet van KPN bij Total stations

KPN gaat zestig Total pompstations voorzien van hotspots voor WiFi, met een optie op nog zestig stations. Daardoor wordt het mogelijk bij deze benzinestations draadloos te internetten. KPN en Total Nederland N.V. hebben gisteren een contract ondertekend waarin het HotSpots-partnership is vastgelegd.

De implementatie vindt plaats van september tot en met november dit jaar. Daarna volgen mogelijk nog eens zestig Total-stations.
KPN is hiermee de eerste HotSpots-provider die grootschalig draadloos breedbandinternet op benzinestations mogelijk maakt.

Total Nederland ziet de HotSpots als een goede manier om toegevoegde waarde te leveren aan de Total-klanten. Het past volgens Total goed bij de overige breedbandactiviteiten, bijvoorbeeld de plaatsing van dvd-modules op de stations waarbij klanten een dvd-trailer naar keuze kunnen afspelen.

Ook tonen van verkoopvideo's en de invoering van elektronische tijdregistratie op de stations vergen breedbandverbindingen. KPN levert daarvoor de stations (A)DSL, waarmee ook WiFi-antennes worden verbonden.

door Bron: Planet, 60.525 keer gelezen