Discovery lanceert streamingdienst Discovery+

Discovery lanceert streamingdienst Discovery+

Discovery is in de eerste week van dit jaar gestart met het aanbieden van haar nieuwe online streaming videodienst: Discovery+. Hiermee komt meteen ook een einde aan DPlay dat nog geen jaar geleden geïntroduceerd werd. Voor Discovery+ is een betaald abonnement nodig. DPlay bood deels ook gratis videocontent aan. Dat is nu verleden tijd.

Een abonnement op Discovery+ kost 3,99 euro per maand, maar er kan ook gekozen worden voor een jaarabonnement. Voor 39,99 euro bespaar je dan zo'n 8,00 euro. Iedereen die voorheen een betaald DPlay-abonnement had wordt automatisch overgezet op Discovery+.

Video on Demand, live en uitgesteld kijken
De nieuwe Video on Demand-dienst van Discovery is gevuld met content van Discovery, TLC, ID, Animal Planet, HGTV, Food Network, Motortrend, BBC en het nieuwe Discovery Originals. Van dit laatste kanaal zijn momenteel alleen nog Amerikaanse producties, zoals 90 Day Fiancé: Pyjama Party en Gold Rush, beschikbaar.

Binnenkort wordt dat uitgebreid met Discovery Originals producties van Nederlandse makelij, zoals het programma Sex Tapes dat in Nederland gepresenteerd wordt door Bobbi Eden. In België neemt Goedele Liekens de presentatie voor haar rekening. In een later stadium zal ook content van Eurosport aan de nieuwe streamingdienst toegevoegd worden.

Discovery+ abonnees kunnen naast on-demand streaming videocontent ook live naar een aantal tv-zenders kijken, zoals Discovery, de twee Eurosport kanalen en TLC. Uitgesteld kijken van programma's is ook mogelijk, tot dertig dagen na de uitzending.

Discovery+ is op dit moment beschikbaar via tablet, laptop, smartphone, Smart TV apps, Google Chromecast en Apple Airplay. Nederland was, samen met de VS, een van de landen waar Discovery+ als eerste gelanceerd werd. De komende weken zal de streamingdienst van Discovery in steeds meer landen beschikbaar komen.

door 4.263 keer gelezen