Digitale Televisie in 62% Nederlandse huishoudens

Het aantal aansluitingen op digitale televisie is gestegen tot 62 procent in het derde kwartaal van 2009, blijkt uit de kwartaalmonitor Digitale Televisie van Immovator.

In het derde kwartaal kwamen er bijna 200.000 aansluitingen van de aanbieders van digitale televisie via de kabel, satelliet, ether en internet bij. De penetratie in Nederlandse huishoudens is daarmee tot 62 procent gestegen.

Daarnaast is vooral de doorbraak naar HDTV opvallend, zowel in penetratie van schermen, verkopen van randapparatuur en mensen met HD ontvangstapparatuur.

De verwachting is dat aan het eind van 2009 in 83 procent van de huiskamers het belangrijkste toestel een plat scherm is. In 69 procent van alle Nederlandse huiskamers zal dan een toestel geschikt voor Full HD of HD Ready ontvangst staan. In 2010 wordt een groei naar verkoop van meer dan 1,9 miljoen toestellen voorzien, vooral LCD TV's.
Verder is eenderde van de settopboxen geschikt voor HD en maakt Blu-ray inmiddels 15 procent van de verkochte DVD-spelers uit.

De Monitor Digitale Televisie wordt ieder kwartaal uitgebracht door de Expertgroep Digitale TV, een samenwerkingsverband van producenten, omroepen, AV Facilitaire industrie en distributiepartijen. Hij is opgezet door iMMovator Cross Media Network samen met GfK Benelux Marketing Services.

door Bron: iMMovator, 72.071 keer gelezen