Consument bezuinigt niet snel op internet

Consumenten die willen bezuinigen, gaan eerst snoeien in offline activiteiten en dan pas in internet, televisie en telefoon. Dat blijkt uit een studie van netwerkspecialist Alcatel-Lucent.

In Europa wil 64 procent van de gezinnen de huishoudelijke uitgaven terugdringen. Een derde wil zelfs drastisch gaan besparen. Alcatel-Lucent liet onderzoeken welke kostenposten eerst sneuvelen: online of offline activiteiten. Uit de studie blijkt dat internet en telefonie nog vrij goed gespaard zullen blijven.

Vorige week bleek uit ander onderzoek al dat als het erop aankomt Nederlanders iets eerder afscheid nemen van de televisie dan van hun computer met internetverbinding.

Breedband blijft
De wereldbevolking is het meest verknocht aan haar breedbandinternet. 84 procent van de ondervraagden vindt breedband noodzakelijk. De vaste telefoonlijn is voor 74 procent onontbeerlijk.

Mensen willen wel besparen op inbelinternet. 70 procent vindt dat ze die technologie best kunnen missen. Mobiel dataverkeer hoeft niet meer voor 58 procent van de ondervraagden.

door Bron: ZDNet, 70.524 keer gelezen