Casema begint digitale TV op internet

Casema is begonnen met digitale televisie-uitzendingen via internet. Alle Casema en Wanadoo Cable -klanten kunnen via de PC kijken naar Nederland 1, 2 en 3 en binnenkort ook alle Nederlandse commerciële zenders, in DVD-kwaliteit.

Het kabelbedrijf is begonnen met live en on demand-televisie. Via een technisch afgeschermde link kunnen 200.000 breedbandklanten alle Nederlandse zenders gratis op de pc te bekijken via Windows' mediaspeler. Voor de on demand-archieven is een verbinding van een halve megabit nodig. Voor de live streams minimaal twee megabit, dat zijn de snellere kabelabonnementen.

Op termijn verwacht Casema de zenders ook aan niet-kabelklanten aan te bieden, maar dan tegen betaling. "We kijken eerst hoe de nieuw aangeschafte servers zich houden. Dat zijn er flink wat", aldus woordvoerder Gradus Vos.

Casema bereidde de TV-uitzendingen via internet ruim een half jaar voor. De gesprekken met RTL zijn afgerond. De RTL-zenders komen over 2 weken online. Met SBS wordt nog gesproken. De lancering van SBS6, Net5 en Veronica is waarschijnlijk ook een kwestie van weken.

De zegsman: "Het feit dat KPN kabelcapaciteit aan het inkopen is om met televisie te beginnen, versnelde onze lancering slechts met een paar weken. We waren er toch al mee bezig. We willen ook weer met digitale televisie beginnen voor in de huiskamer. Steeds meer mensen hebben een breedbeeldtelevisie en surround-systeem. Die willen DVD-kwaliteit op hun scherm. Uiteindelijk denken we hen een pakket met tussen de 60 en 70 digitaal hoogwaardige zenders te kunnen bieden."

door Bron: Planet, 60.161 keer gelezen