Caiway past tarieven en internetsnelheden aan

Caiway past tarieven en internetsnelheden aan

Caiway is de eerste internet en tv provider die in 2022 haar abonnementstarieven en internetsnelheden aanpast. Met ingang van 1 maart gaan de prijzen van de meeste abonnementen iets omhoog. De prijsstijgingen liggen met één tot anderhalf procent onder het niveau van een normale inflatiecorrectie.

Gemiddeld verhoogt Caiway haar tarieven met 0,55 tot 0,95 euro per maand. De enige uitzondering daarop is het oude Coax Alles-in-1 HD Plus abonnement met een prijsverhoging van 2,50 euro per maand.

Opvallend is dat het Alleen Internet Giga Snel glasvezel abonnement juist iets goedkoper wordt, van 64,95 naar 64,50 per maand. De prijsverlaging van het andere Giga Snel glasvezel abonnement inclusief interactieve tv, mag met 5 cent per maand (van 79,00 naar 78,95 euro per maand) eigenlijk geen naam hebben.

Hogere internetsnelheden
In ruil voor de prijsverhoging krijgen vrijwel alle klanten ook een iets hogere up- en downloadsnelheid. De snelheidsverhogingen gelden niet voor de Giga Snel glasvezel abonnementen die nu al beschikken over 1 Gigabit up- en download. Klanten met een Alleen Internet glasvezel abonnement kunnen vanaf 1 maart genieten van 300 Mb up- en download. Een snelheidsverhoging van 50 Mb.

De up- en downloadsnelheid van het Internet & TV Voordelig glasvezel abonnement gaat eveneens met 50 Mb omhoog, van 100 naar 150 Mb. Voor klanten met een Internet & TV Slim glasvezelabonnement ligt een snelheidsverhoging van 100 Mb in het verschiet, van 400 naar 500 Mb.

Caiway klanten die nog het Coax Alles-in-1 HD Plus abonnement hebben worden in verhouding met de hoogste prijsstijging, 2,50 euro per maand, geconfronteerd. Daarnaast wordt de internetsnelheid van die abonnementen niet verhoogd. Die blijft bij 150 Mb download en 15 Mb upload. Het glasvezel alternatief voor dat abonnement is bovendien bijna 15,00 euro per maand voordeliger. Voldoende reden voor Caiway coax-klanten om een overstap naar glasvezel te overwegen wanneer dit beschikbaar is.

door Bron: Caiway, 4.430 keer gelezen