Breedbandwinkel artikelen nu ook in RSS Feed

Veel mensen maken al gebruik van RSS-feeds op het internet, een handige en snelle manier om informatie van verschillende nieuwssites te vergaren. De nieuwsartikelen van Breedbandwinkel zijn nu ook in RSS-formaat beschikbaar.

Wat is RSS?
Steeds vaker zie je op websites een klein knopje met 'RSS' of 'XML'. Wanneer je op zo'n knopje klikt verschijnt er een vreemde boomstructuur met informatie die niet direct is thuis te brengen. Er is dan sprake van een XML of RSS feed.
Dit is een manier om de inhoud van een website eenvoudig te verspreiden. Door de opmaak van de berichten wordt het voor bezoekers mogelijk deze informatie eenvoudig op te halen in een zogenaamde RSS-reader.

Wat is een RSS-Reader?
Dit is een programma dat ongeveer werkt zoals uw e-mailprogramma. Het haalt op gezette tijden, door de gebruiker in te stellen, alle koppen en teksten op bij websites die een RSS-feed hebben en waar de gebruiker zich op heeft geabonneerd. Hierdoor heeft de gebruiker een overzichtelijk scherm met alle informatie en nieuwsartikelen van verschillende websites.

Ik heb een RSS-Reader, waar is jullie RSS Feed?
De meeste readers zullen de feed automatisch ontdekken, klik anders op de onderstaande link en kopieer de URL naar de reader.
Artikelen die via de feed worden gelezen hebben een andere, eenvoudige opmaak. Hierdoor is vooral met trage verbindingen toch snel alle informatie beschikbaar.

De Breedbandwinkel RSS-Feed:
https://www.breedbandwinkel.nl/rss/nieuws.xml

door Bron: Redactie, 61.779 keer gelezen