Binnenkort gratis WiFi internet in 37 Nederlandse stadscentra

Rond de tweede helft van dit jaar wordt er in de grootste 37 stadscentra van Nederland gratis WiFi aangeboden. De Nederlandse startup Bullseye wil in ruil voor het tonen van advertenties onbeperkt gebruik van WiFi mogelijk maken.

Over de werkelijke snelheid of aantal Wifi-hotspots is nog niets bekend, echter zou de snelheid voldoende moeten zijn om gebruik te maken van Spotify of te kijken naar YouTube. Ook bellen via FaceTime of Skype moet mogelijk zijn.

De dienst wil geld verdienen met het tonen van advertenties. "Gebruikers moeten een app installeren als ze voor het eerst gebruikmaken van het netwerk. Vervolgens hoeft niet meer handmatig te worden ingelogd." aldus George Seton, directeur Bullseye. In de browser krijgt de gebruiker eens per vijf minuten een advertentie te zien. Op smartphones en tablets stuurt de app push-meldingen.

"Het is totaal anoniem", benadrukt Seton. Het systeem van Bullseye volgt de telefoon en gebruiker, maar er worden geen persoonsgegevens van de gebruiker opgeslagen.

door Bron: Bullseye WiFi, 79.677 keer gelezen