Allied Data komt met 24Mbit ADSL2-hardware

Allied Data, de fabrikant van verschillende typen modems, heeft vandaag in een persbericht de CopperJet 16xx-modems geintroduceerd. Deze serie heeft als eerste ondersteuning voor ADSL2 en ADSL2+. Verschillende modellen zullen ook over ondersteuning voor VoDSL (Voice over DSL) beschikken. Dit is vooral interessant voor internetproviders die naast een internetverbinding ook een telefoonverbinding willen leveren.

De opvolger van ADSL heeft verschillende voordelen. De 2+-variant heeft een overdrachtssnelheid van 2,2MHz in plaats van 1,1MHz en kan daardoor over een lijn van maximaal 2,5km data downloaden met een snelheid van 24Mbit/s. De nieuwe techniek is ook zuiniger: als er geen data verstuurd wordt, gaat het modem in een soort slaapstand.
Verder wordt de verbinding sneller opgebouwd en werkt de techniek over dertig procent langere lijnen, zodat het aantal mensen dat gebruik kan maken van ADSL nog verder zal stijgen.

In Nederland is BBned van plan om dit jaar een pilot te starten met ADSL2. De nieuwe producten zullen halverwege dit jaar in de winkels te vinden zijn.

door Bron: Tweakers, 74.668 keer gelezen