300.000ste breedbandklant voor Casema

Deze week doorbrak Casema de grens van 300.000 breedband internetabonnees. Om dat te vieren krijgt de 300.000ste abonnee een jaar lang gratis alle producten van Casema en mag hij een 'goede doelen instelling' aanwijzen die hetzelfde krijgt.

Hoe het begon
Casema is eind 1997 voorzichtig gestart met de verkoop van internet via de kabel. In die tijd was er nauwelijks ervaring met kabelinternet en de techniek stond nog in de kinderschoenen. Delft, de gemeente waar als eerste kabelinternet beschikbaar kwam, was een goede proeftuin. Binnen de kortste keren bleek dat de TU-studenten het uiterste van de toen gebruikte techniek vergde en zij toonden aan wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van internet via de kabel op dat moment waren.

Begin 1999 had Casema één internetproduct waarvan 10.000 klanten gebruik maakten. De snelheid was toen 115 kbps en daar betaalde men 69 gulden oftewel 32 euro voor. Voor dat zelfde bedrag krijgt men nu een verbinding met 2000 kbps! Dat wil zeggen ruim 17 keer sneller. Inmiddels levert Casema verschillende breedband internetproducten met download snelheden variërend van 850 kbps tot 10.000 kbps.

Toekomst
Sytse Zuidema VP Consumentenmarkt van Casema is ervan overtuigd de concurrentie met ADSL makkelijk aan te kunnen. "Landelijk gezien blijft de ontwikkeling van kabelinternet iets achter bij ADSL. Wij daarentegen hebben geen enkele moeite de groei van ADSL bij te houden en verwachten dit jaar zelfs sneller te groeien. Met name ook omdat de snelheid van ADSL2+ dramatisch instort als de afstand tot de centrale meer dan 1,2 km bedraagt. Kabelinternet heeft dergelijke problemen niet." Zuidema verwacht dat Casema dit jaar nog minimaal 60.000 internetklanten erbij krijgt.

door Bron: Casema, 70.618 keer gelezen