Ziggo interactieve TV via de cloud

Kabelprovider Ziggo verwacht op middellange termijn interactieve diensten zoals Video on Demand en een elektronische programmagids aan te gaan bieden vanuit de cloud. Bestaande settup boxen (decoders) zullen hiervoor via een firmware update geschikt gemaakt worden.

Het Cloud TV-platform werkt op basis van HTML5, is browser gebaseerd en zal ook geschikt zijn voor CI+ en connected devices. Ziggo zal gebruikmaken van het virtuele set-top platform CloudTV van ActiveVideo Networks. Momenteel is er op de International BroadCast beurs (IBC) in Amsterdam een beta-versie van de software te bekijken.

Overigens berichtte Tweakers kort geleden dat Ziggo ook mobiel aan de weg timmert. Deze maand brengt de kabelprovider namelijk een update uit van de Android-app, zodat hier nu ook TV mee gekeken kan worden. De huidige app (voor Android 3.0 en hoger) bestaat momenteel alleen uit een elektronische programmagids en een herinneringsservice. Via de iPad kun je bij Ziggo overigens wel al TV kijken (zenders van NPO, RTL, SBS, NGC en Eurosport).

door Bron: Telecompaper, 39.944 keer gelezen