XS4ALL voert snelheidsverhoging door met VDSL2

Ondanks eerdere berichten deze maand over een vertraging van de uitrol komt XS4ALL nu toch vervroegd met sneller internet via VDSL2. Een nieuwe techniek die hogere snelheden mogelijk maakt dan ADSL. Op dit moment kan ongeveer een kwart van de XS4ALL klanten hiervan profiteren. De hogere snelheid maakt bovendien de weg vrij voor televisie via internet, dat XS4ALL komende winter wil introduceren.

Omdat XS4ALL nu internet levert via twee technieken, ADSL en VDSL, heten de abonnementen voortaan Internet Start, Internet Lite en Internet Basic. Met Internet Basic is nu een verdubbeling van de maximale downloadsnelheid mogelijk: tot 40 Mb. De maximale uploadsnelheid is verhoogd naar 3 Mb. De maximale uploadsnelheid van Internet Lite is verhoogd naar 2 Mb, mits VDSL2 technisch mogelijk is. De snelheden van Internet Start veranderen niet.

XS4ALL levert bij de abonnementen waar VDSL2 mogelijk is een nieuw modem: de FRITZ!Box 7340 van AVM. Het betreft een zeer hoogwaardig, veilig modem met ingebouwd DECT-basisstation dat supersnel draadloos internet ondersteunt via WLAN N. Het modem is voorzien van milieuvriendelijke eco-modus.

Met VDSL2 in combinatie met FttC (Fiber to the Curb) gaat ongeveer een kwart van de XS4ALL klanten er in snelheid op vooruit. Er wordt hard gewerkt om de dekking van VDSL2 verder uit te breiden; verdere details daarover zijn nog niet bekend.

door Bron: XS4ALL, 55.580 keer gelezen