XS4ALL breidt Interactieve TV uit met WebTV

ging van moederbedrijf KPN is ook provider XS4ALL bezig met de ontwikkeling van een eigen Interactieve TV dienst voor 'WebTV'. Hierbij kan de klant interactieve TV kijken op een PC, laptop of tablet. Dit nieuws blijkt uit een recente XS4ALL blog.

Veel klanten willen ook de mogelijkheid hebben om TV te kijken op een andere plek in huis dan alleen in de huiskamer. Bij de meeste aanbieders van interactieve TV moet er voor een tweede televisie echter een extra decoder, recorder of mediabox worden aangeschaft. XS4ALL werkt momenteel nog met KPN Digitenne voor een tweede, derde of vierde televisie. Dit digitale ether systeem kent echter geen interactieve toepassingen als Videotheek Thuis en Programma Gemist. Ook zijn er geen extra zenderpakketten of HDTV mogelijk. WebTV zal dus een waardevolle toepassing vormen in het XS4ALL 'Internet & TV' abonnement en het 3-in-1 pakket.

XS4ALL geeft aan dat WebTV een experiment vormt, maar dat het wel al direct beschikbaar is. Momenteel zijn er al 15 WebTV-zenders via de computer te bekijken. De provider wil de klant graag betrekken in de ontwikkeling van zijn nieuwe Interactieve TV diensten. In de komende periode vormt WebTV dus een gezamenlijk platvorm voor nieuwe interactieve ontwikkelingen. Daarbij wordt gezocht naar nieuwe gebruiksvriendelijke toepassingen, zoals de koppeling met social netwerk media als Facebook en Twitter waarin bijvoorbeeld uitzendingen live kunnen worden besproken. Een andere mogelijkheid is het bieden van een koppeling met websites als Wikipedia of Internet Movie DataBase voor meer achtergrond informatie over TV-programma's en verwante onderwerpen.

De brand in de zendmast van Hogersmilde heeft indirect al de eerste testcase gevormd. Zo'n 26.000 KPN klanten konden namelijk geen Digitenne signaal meer ontvangen en hebben als compensatie gratis gebruik kunnen maken van de XS4ALL's nieuwe WebTV-dienst.

door 52.860 keer gelezen