XS4ALL begint weblogdienst

XS4ALL begint een dienst waarbij abonnees van de provider eenvoudig een persoonlijke homepage kunnen inrichten en bijhouden, een weblogdienst.

Sinds enkele weken bekijkt internetprovider XS4ALL de belangstelling voor en werking van weblogs. De provider lanceerde een 'experimentele weblogdienst', blogger.xs4all.nl, waarbij abonnees een gratis weblogaccount kunnen aanvragen.

Onduidelijk is volgens de woordvoerster van XS4ALL nog hoe lang het experiment duurt. Wel houdt de provider zich het recht voor op termijn een vergoeding voor de dienst te gaan vragen.

Het webschrijfsysteem is een volgende dienst van XS4ALL waarbij abonnees de gelegenheid wordt geboden om eigen werk via het internet te verspreiden. Alle klanten kunnen al jaren een eigen homepage maken en sinds kort ook persoonlijke 'tv-uitzendingen' verzorgen via Personal Webcast.

Webloggen, het geautomatiseerd, chronologisch onderhouden van een persoonlijke homepage, groeit aan belangstelling. Zowel particulieren als bedrijven onderhouden weblogs. Binnen bedrijfsmuren worden ze gebruikt om collega's op de hoogte te houden van lopende zaken. Naar buiten toe worden ze gebruikt om klanten, gebruikers en andere belanghebbenden te informeren over actuele zaken. Zo begon de Microsofts ontwikkelafdeling MSDN onlangs een weblog waarin personeel in videoberichten uitlegt wat hun werk is.

door Bron: Planet, 44.928 keer gelezen