Wanadoo met tv-ontvangst via internet

Na onder meer KPN, UPC en Versatel stort nu ook Wanadoo zich op het aanbod van drie diensten in een: internet, telefonie en televisie. Wanadoo liet zojuist weten dat ze op donderdag 14 oktober een persconferentie geeft om dit kenbaar te maken.

Het gaat om 'Telefonie voor Iedereen', dat Wanadoo wil gaan aanbieden. Ze maakt daarvoor gebruik van een 'nieuwe handige, slimme alles-in-een box' om over het eigen net spraak en videosignalen binnen te halen.

Wat Wanadoo zal presenteren wil het bedrijf nu nog niet kenbaar maken, maar is te zien op de site van het bedrijf in het thuisland, Frankrijk: daar staat de 'Extense Livebox', geschikt voor ADSL, WiFi, telefonie over ADSL en televisiestations die via ADSL binnenkomen en op het tv-scherm getoond kunnen worden.

Die laatste dienst is bijzonder en in Nederland niet elders in gebruik. In Frankrijk kost het gebruik 3 euro per maand, Wanadoo maakt volgende week de prijs hier bekend.

Wanadoo spreekt in de uitnodiging over "een nieuwe fase met telefonie, televisie en internet voor het hele gezin: slim, eenvoudig en duidelijk. En natuurlijk met de hoogste kwaliteit."

Wanadoo, dochter van France Telecom maakte in september bekend zelf een ADSL-infrastructuur te willen bouwen op het telefoonnet van KPN, nadat onderhandelingen over een samenwerking, of samengaan met BBned (Telecom Italia) waren afgeketst.

Wanadoo heeft echter met het eigen ADSL-net nog een grote achterstand in te halen.

door Bron: Planet, 56.269 keer gelezen