Wanadoo komt met multimediamodem

Wanadoo Engeland , voorheen Freeserve, brengt in augustus 2004 'Livebox' op de markt, een kastje waarmee gebruikers kunnen bellen, internetten en televisiekijken via een ADSL-verbinding. Binnen een paar maanden volgt Wanadoo Nederland.

Het kastje biedt ADSL-toegang, inclusief in-huis draadloze verbindingen met WiFi en Bluetooth. Het is de bedoeling dat het opgevoerde modem de centrale verbinding wordt voor alle communicatie die een huishouden binnenkomt en uitgaat. Daar valt niet enkel internetten onder, maar ook VoIP (internettelefonie) en digitaal televisiekijken.

Wanadoo rolt geleidelijk aan de Livebox uit in de Europese landen waar het actief is. Wanadoo Nederland zegt de Livebox in het najaar in Nederland op de markt te brengen. "In september geven we details over internettelefonie en de rol die Livebox daarin speelt. Maar video on demand zal niet op korte termijn in Nederland worden gelanceerd."
Tv-kijken via internet gaat in Engeland eenvoudiger dan in Nederland, omdat veel programma's standaard al digitaal worden uitgezonden.

De Livebox kost straks in Engeland 80 pond, circa 120 euro. De prijs in Nederland zal naar verwachting ongeveer gelijk zijn.

Nederlands grootste ADSL-leverancier, KPN, ontwikkelde samen met Philips Research, de universiteiten van Delft en Eindhoven en TNO een vergelijkbaar product, onder de projectnaam 'Residential Gateway'.

door Bron: Planet, 40.852 keer gelezen