Vodafone kondigt alles-in-een pakket via glasvezelnetwerk aan

Vodafone gaat naast vast internet en vaste telefonie via het kopernetwerk nu ook internet, bellen & TV via glasvezel aanbieden. Hiermee kunnen huishoudens via Vodafone gebruikmaken van verschillende digitale diensten met internetsnelheden tot 100 Mb per seconde. Vodafone maakt voor zijn diensten gebruik van het glasvezelnetwerk dat Reggefiber aanlegt en beheert.

Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV komt beschikbaar met drie internetsnelheden: 30, 50 en 100 Mb. Het basispakket krijgt meer dan zestig TV-zenders, waarvan twintig in full HD-kwaliteit. Daarnaast zijn er interactieve diensten beschikbaar zoals Uitzending gemist en Video on Demand. Consumenten krijgen er bovendien analoge TV bij, zodat zij ook op andere toestellen in huis TV kunnen blijven kijken. Per maand kosten deze pakketten respectievelijk 49,95 euro, 59,95 euro en 74,95 euro.

De gemeenten waar Vodafone zijn diensten als eerste aan gaat bieden zijn Barneveld, Beuningen, Emmer-Compascum, Groesbeek, Groot Salland, Leudal, Millingen aan de Rijn, Nuth en Zevenaar. Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV wordt daadwerkelijk beschikbaar in deze gemeenten nadat minimaal dertig procent van de huishoudens diensten heeft besteld bij één van de providers zoals Vodafone. Zodra een gemeente dit percentage bereikt, gaat Reggefiber van start met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Vodafone verwacht medio oktober haar diensten aan te bieden in gemeenten waar al glasvezel ligt. Deze pakketten zullen ook via Breedbandwinkel.nl te vergelijken en te bestellen zijn.

Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland: "Met het aanbod van Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV zet Vodafone een volgende stap in de transformatie van traditionele mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiemiddelen. Door onze diensten nu ook via glasvezel op de consumentenmarkt aan te bieden, kunnen huishoudens gebruikmaken van hogere internetsnelheden en met nog betere kwaliteit dan ze al van Vodafone gewend zijn voor mobiele telefonie."

Voor gebieden waar nog geen glasvezel is of wordt aangelegd komt Vodafone ook met een internet, bellen en TV pakket via ADSL en VDSL.

door Bron: Vodafone, 42.993 keer gelezen