Video On Demand steeds populairder in Nederland

Kabelbedrijven Ziggo, UPC en telecomprovider KPN hebben een zeer dominante positie op de Video On Demand markt binnen Nederland. Stichting Video On Demand laat een forse stijging in het gebruik van Video On Demand zien ten opzichte van vorig jaar.

In september 2012 waren er 1,5 miljoen huishoudens die gebruikmaakten van Video On Demand, nu een jaar later zijn dat maar liefst 2,5 miljoen huishoudens. De kabel- en internetproviders hebben hierin een marktaandeel van 68 procent. De rest kijkt veelal online Video on Demand diensten zoals Pathé Thuis, Videoland en RTL XL.

De televisie is veruit het meest populaire apparaat om Video On Demand op te kijken. Maar liefst 93 procent geeft aan Video On Demand op TV te kijken, de computer volgt met 19 procent en op de derde plek staat de tablet met 18 procent. De smartphone wordt slechts door 4 procent gebruikt en de lijst wordt afgesloten met gaming consoles, slechts 2 procent maakt hier gebruik van.

Films zijn het meest geliefd om te kijken via Video On Demand. 56 procent geeft aan het liefste films te kijken, TV-series staan op de tweede plaats met 18 procent, op de voet gevolgd door TV-programma's met 13 procent.

door 30.013 keer gelezen