UPC heeft miljoen telefonieklanten in Europa

Kabelaanbieder UPC heeft de mijlpaal van 1 miljoen telefonieklanten in Europa bereikt. Daarmee is het aantal telefonieklanten in 15 maanden verdubbeld. In Nederland telt het kabelbedrijf inmiddels 325.000 telefonieklanten. De snelle groei komt voornamelijk door het succes van digitale telefonie, het scherp geprijsde, op VoIP (Voice over IP) gebaseerde telefonieproduct dat het kabelbedrijf in steeds meer Europese landen aanbiedt.

Na de lancering in Nederland, Hongarije, Frankrijk en Zwitserland is UPC met digitale telefonie sinds kort ook actief in Oostenrijk, Polen en Roemenië. Later dit jaar volgen Tsjechië, Slowakije en Ierland. Het netwerk van UPC Broadband in Europa beslaat circa 18 miljoen huishoudens, waarvan 9,3 miljoen digitale telefonie kunnen ontvangen.

Alternatief voor KPN
UPC was de eerste telecomaanbieder in Nederland die in 2004 grootschalig voordelige maar kwalitatief hoogstaande digitale telefonie via VoIP-technologie via haar geavanceerde breedband IP-netwerk aanbood. Een abonnement bij KPN is daarbij niet meer nodig, waardoor consumenten met digitale telefonie van UPC een reëel alternatief hebben.

door Bron: UPC, 56.850 keer gelezen