Toegang op afstand voor Chello-abonnees

Te beginnen met Nederlandse klanten gaat UPC voor abonnees van Chello op afstand toegang bieden tot de eigen PC. Dat hebben Chello Broadband en 01 Communique bekendgemaakt.

De laatste biedt de 'remote PC access'-software voor abonnees om vanuit elke met internet verbonden PC, mobiele telefoon of PDA op de eigen PC op afstand kunnen werken.

'I'm InTouch' is vrij verkrijgbaar op de markt, maar Chello biedt dit aan 'tegen een extra voordelig tarief'. Chello geeft haar klanten kortingen voor gebruik van de dienst, aldus de woordvoerder: "twintig procent voor een Chello Plus klant, vijftien procent voor een Chello Classic klant en tien procent voor een Lite klant. Het pakket kost bij de leverancier honderd dollar voor een jaar ondersteuning. De eerste maand is de dienst op proef gratis."

Chello-klanten van UPC kunnen de 'I'm InTouch'-software downloaden op de computer die ze op afstand willen bedienen. "Het installeren is eenvoudig en kost nog geen vijf minuten. Is de software eenmaal geïnstalleerd, dan hebben de gebruikers onmiddellijk realtime toegang tot hun PC vanuit iedere andere PC of ander met het Internet verbonden apparaat waar ook ter wereld."

Dezelfde software is ook in te zetten voor (video)contact tussen PC-gebruikers, bijvoorbeeld voor een helpdesk. Gebruikers kunnen rechtstreeks informatie op het scherm van andere PC-gebruikers met de software presenteren of op afstand hulp bieden, zodat gebruikers elkaar op afstand kunnen ondersteunen.

Ook in beveiliging ziet Chello een toepassing: ergens op bezoek gaan en beelden van de webcam in of rond het huis via de PC op afstand bekijken.

door Bron: Planet, 51.385 keer gelezen