Tele2 verlaagt prijzen en introduceert standaard HD-zenders

Telecomprovider Tele2 heeft per vandaag haar volledige portfolio aangepast. De belangrijkste wijzigingen zijn prijsverlagingen en het feit dat binnenkort 11 HD-zenders standaard onderdeel uitmaken van het Interactieve TV-pakket.

De belangrijkste prijsverlagingen komen voort uit de 2-jarige contracten die Tele2 heeft geïntroduceerd. Hierdoor ontvangt de consument 12 maanden extra korting. Zo is het losse Tele2 Internet abonnement nu de eerste 12 maanden slechts 10 euro per maand en het Tele2 Alles-in-1 pakket met internet, bellen en interactieve tv de eerste 12 maanden slechts 15 euro per maand.
Door deze extra kortingen is de jaarprijs voor het alles-in-1 pakket fors gedaald met 72 euro van 365 euro per jaar naar 293 euro per jaar. Optioneel kan de klant kiezen voor 1-jarige abonnementen, in dat geval wordt er 3 maanden korting gegeven.

Over een aantal weken voegt Tele2 ook de 11 populairste HD-zenders toe aan het standaard interactieve tv pakket. Hiermee volgt Tele2 concurrenten als KPN en Telfort, die al langer standaard HD-zenders aanbieden. Klanten die nu al 3 HD-zenders ontvangen, krijgen er 8 extra HD-zenders bij.
Ook Programma Gemist tot 10 dagen terug maakt vanaf nu standaard onderdeel uit van het pakket.
Het TV Opnemen & Pauzeren pakket waarmee de gebruiker tot 80 uur op kan nemen, kost voortaan 3 euro extra per maand in plaats van 5 euro.

Tele2 introduceert ook fikse kortingen op de extra zenderpakketten van FOX Sports. Zo ontvangt de consument het complete FOX Sport Eredivisie en International pakket nu de eerste 6 maanden gratis. Alleen FOX Sports Eredivisie is nu de eerste 3 maanden gratis.

Verder is de naamgeving van het VDSL-aanbod van Tele2 verlaagd van 50Mb naar 40Mb, maar de daadwerkelijke snelheid blijft gelijk. Er is gekozen voor 40Mb omdat dit dichter bij de snelheid ligt die klanten in de praktijk behalen. Voor een snelheid tot 40Mb in plaats van tot 20Mb betalen klanten bij de nieuwe pakketten slechts 2 euro extra per maand.

door Bron: Tele2, 34.143 keer gelezen