Tele2 introduceert Fiberspeed voor razendsnel internet

Telecombedrijf Tele2 verhoogt de snelheid van zijn internetverbindingen. Met de introductie van VDSL2, een opvolger van ADSL, zijn downloadsnelheden tot 60 Mb per seconde mogelijk.

Het Fiberspeed abonnement is volgens Tele2 bij uitstek geschikt voor consumenten die hoge eisen stellen aan het internet, zoals bij het spelen van online games en het bekijken van streaming films, televisie en video. De dienst komt in eerste instantie beschikbaar voor 200.000 huishoudens in 85 wijken.

Tele2 wil een vuist maken tegen kabelbedrijven als Ziggo en UPC, die al supersnelle verbindingen bieden. De aangeboden snelheid is een verdrievoudiging ten opzichte van het huidige aanbod, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Dekking
Tele2 is niet van plan om VDSL2 in heel Nederland uit te rollen. Vooralsnog is het dekkingsgebied beperkt tot 200.000 huishoudens in 41 middelgrote tot grote steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen. Eind volgend jaar moet dat aantal huishoudens zijn vervijfvoudigd, en eind 2011 zouden twee miljoen huishoudens bediend moeten kunnen worden.

Gratis modem en installatie
Tele2 Fiberspeed Internet en Tele2 Fiberspeed Internet & Bellen worden geleverd met een gratis modem en tijdelijk gratis installatie door een monteur. Fiberspeed Internet kost € 39,95 per maand. Fiberspeed Internet & Bellen kost € 49,95 per maand. Voor nog een tientje extra per maand ontvangt u het BelGratis Altijd abonnement en kunt u gratis bellen naar vaste nummers binnen Nederland.

door Bron: Tele2, 58.675 keer gelezen