RTL Gemist beschikbaar voor digitale televisieklanten UPC

Kabel- en mediabedrijf UPC Nederland biedt vanaf vandaag als eerste in Nederland al haar klanten met digitale televisie RTL Gemist aan. Via RTL Gemist kunnen programma's van RTL 4, 5, 7 en 8 tot tien dagen terug worden bekeken. Vanaf vandaag is ook de eerste voorpremiere via RTL Gemist beschikbaar. De populaire serie Voetbalvrouwen heeft de primeur.

UPC-klanten hoeven geen apart abonnement af te sluiten om gebruik te kunnen maken van RTL Gemist. Klanten kunnen met één druk op de rode knop van de UPC-afstandsbediening RTL Gemist opvragen wanneer zij naar een RTL-uitzending kijken. Kijken zij naar een andere zender, dan krijgen zij snel toegang tot RTL gemist via de 'On Demand-knop' op de afstandsbediening. In het On Demand-aanbod zijn nog meer programma's van andere aanbieders beschikbaar.
Bij UPC zijn voor het eerst alle nieuws-, actualiteiten-, show-, sport- en entertainmentprogramma's die via RTL Gemist op te vragen zijn in digitale televisiekwaliteit te bekijken. Een aantal programma's, zoals 'RTL Nieuws', 'RTL Z' en 'Editie NL' is zonder meerkosten op te vragen. Andere programma's, waaronder 'RTL Boulevard', 'Expeditie Robinson' en Euro League-samenvattingen zijn tegen een kleine meerprijs per opgevraagde aflevering terug te zien.

Ivo Lochtman, Vice President Content bij UPC Nederland: "We zijn in staat gebleken binnen twee maanden veel unieke content toe te voegen aan ons digitale televisieproduct en daarmee onze leidende positie in Nederland nog verder uit te bouwen. Na Fox Life, Disney Channel, RTL Lounge en RTL7 & RTL8 HD, is er nu RTL Gemist. Met RTL Gemist krijgen onze digitale televisieklanten een nog grotere vrijheid om zelf te bepalen wanneer zij welk programma willen bekijken. De Nederlandse consument heeft deze manier van televisiekijken al omarmd en dat zal alleen nog maar toenemen."
Arno Otto, MD Digital Media van RTL Nederland: "RTL Gemist blijft online groeien. We zijn dan ook heel trots dat we deze kwalitatieve service aan steeds meer internetgebruikers kunnen aanbieden. Dat het nu in het UPC pakket voor het eerst ook beschikbaar wordt voor televisiekijkers is fantastisch."

door Bron: UPC, 54.694 keer gelezen