Nederlanders betalen 39 euro per maand voor internet, bellen en TV

Nederlanders die in het eerste kwartaal van 2012 een nieuw alles-in-één abonnement afsloten betaalden gemiddeld 38,94 euro per maand. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2011. De gemiddelde downloadsnelheid ligt hierbij op 26,4 Mbit/s. Deze cijfers werden bekend gemaakt door Breedbandwinkel.nl, de grootste vergelijkingssite van Nederland voor internet, telefonie en digitale TV.

"De stijging in maandtarief ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar is deels te verklaren doordat steeds vaker wordt gekozen voor interactieve TV met aanvullende diensten en zenderpakketten. Maar ook hebben een aantal providers prijsverhogingen doorgevoerd.
Het totale landelijk gemiddelde voor een 3-in-1 pakket ligt een stuk hoger; naar schatting rond de 45,- euro per maand. Mede vanwege de economische crisis trekt Breedbandwinkel.nl echter veel prijsbewuste consumenten en deze kiezen na hun vergelijk veelal voor goedkopere aanbiedingen.
Om deze reden bieden wij sinds deze maand -naast onze exclusieve acties- standaard een eenmalige korting van 10,- euro op alle abonnementen. Hiermee liggen onze prijzen over de gehele linie lager dan bij de providers zelf en dit is uniek binnen onze branche.", aldus algemeen directeur Peter van Wezel.

Het best verkochte alles-in-één pakket was dit kwartaal wederom 'Scarlet Family' voor een prijs van 34,95 euro per maand. Hiervoor biedt deze relatief onbekende prijsvechter 20 Mb ADSL, bellen en digitale TV. Scarlet wordt op de voet gevolgd door Telfort en T- Mobile.
Naast het 3-in-1 abonnement kiest 37,4% van de klanten van deze online winkel voor een abonnement met alleen internet en 13,1% voor een 2-in-1 pakket met digitale TV of telefonie.