Nederland wereldwijd vijfde met snel internet

Nederland doet het niet slecht op het gebied van snel breedband internet. Ons land staat op de vijfde plaats van landen met toegang tot de snelste internetverbindingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Akamai .

Met een gemiddelde downloadsnelheid van 6,3 Mb per seconde staat Nederland ver boven het wereldwijde gemiddelde van 1,9 Mb. Nederland moet alleen Zuid-Korea, Hong Kong, Japan en Roemenië voor zich dulden.

Vooral Zuid-Korea zal nog wel een tijd bovenaan staan: de gemiddelde internetsnelheid in dit land staat op 14 Mb.
Ook op het gebied van beschikbaarheid van snel breedband scoort Nederland goed: wederom een vijfde plaats. Zo'n 49 procent van de internetters in ons land heeft de beschikking over een verbinding van 5 Mb of sneller.
Op de ranglijst van traagste gemiddelde internetverbinding staat het eilandencluster Mayotte bovenaan. Maar liefst 98 procent van de internetters aldaar heeft enkel toegang tot een verbinding van 256 kilobyte per seconde of langzamer.

Opvallend is dat de Verenigde Staten niet best uit het onderzoek komt. Zo blijkt bijna tweederde van de inwoners geen toegang te hebben tot een verbinding van 5 Mb of sneller en 26 procent geen toegang tot een 2 Mb-verbinding. Hierdoor staat het land op de 39e plek op deze ranglijst.

door Bron: Telegraaf, 49.360 keer gelezen