Nederland koploper met breedband

Nederland heeft bijna het grootste aantal breedbandaansluitingen ter wereld. Het afgelopen jaar behield Nederland zijn tweede plaats maar werd ingehaald door Denemarken, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

Met 28,8 aansluitingen per honderd inwoners behoort de dichtheid van het aantal breedbandaansluitingen in ons land tot de hoogste van de wereld. Van de twintig belangrijkste landen heeft alleen Denemarken meer aansluitingen (29,3 aansluitingen per 100 inwoners). Zuid-Korea (26,4 aansluitingen) en Finland (25 aansluitingen) volgen na Nederland. Het aantal breedbandaansluitingen is een indicator voor de het daadwerkelijk gebruik van internetdiensten en voor de ICT-geletterdheid van de bevolking.

ADSL of Kabel
Het aantal ADSL aansluitingen heeft het afgelopen jaar een groei doorgemaakt van iets meer dan 26%, Kabel-internet moet het doen met een groei van bijna 25%. Absoluut gezien zijn er in Nederland 17,2 ADSL- en 11,1 Kabel-internet aansluitingen per 100 inwoners.

door Bron: CBS, 59.335 keer gelezen