Miljoenste Nederlandse huishouden met kabelinternet

Volgens cijfers van het Platform Nederland Breed (PDF) internetten inmiddels een miljoen huishoudens via de kabel. Daarmee zou die vorm van breedbandinternet populairder zijn dan ADSL. Het platform is op 19 januari 2004 opgericht om de brede beschikbaarheid van breedbandinternet en het gebruik daarvan te bevorderen. Het richt zich naar eigen zeggen, gelet op de concurrentiestrijd tussen infrastructuren, op breedband via de glaskabel.

De cijfers die de organisatie als platform voor de kabelsector presenteert, zijn overigens niet helemaal onbetwist. Het is namelijk nog maar een kleine maand geleden dat we berichtten dat er aan het eind van 2003 meer gebruikers van ADSL dan van kabelinternet waren. Bovendien viel uit die cijfers, afkomstig van Telecom.paper, af te leiden dat de toename van het aantal ADSL-aansluitingen in 2003 hoger was dan van het aantal abonnees van kabelinternet.

Rob van Esch, secretaris van het Platform Nederland Breed, laat de pret niet drukken door de conclusies uit het rapport van Telecom.paper. "Inmiddels zijn al één miljoen abonnees overtuigd van de kwaliteit van kabelinternet. De verwachting is dan ook dat de groei van het internetgebruik via de kabel fors zal blijven toenemen", zo sprak hij. Volgens hem is de kabelsector momenteel zo succesvol omdat de jaren van substantiële investeringen nu hun vruchten af gaan werpen. "Ik ken geen precieze cijfers van het huidige aantal ADSL-abonnees, maar wij zijn er in ieder geval erg trots op dat er een miljoen klanten van kabelinternet gebruikmaken", zo liet Van Esch weten. Hij sloot daarbij niet uit dat de vraag naar kabelinternet, die in 2003 minder snel groeide dan naar ADSL, in de eerste twee maanden van dit jaar weer stevig is toegenomen.

door Bron: Tweakers.net, 44.170 keer gelezen