London heeft ADSL inclusief TV-kanalen

Video Networks in Engeland biedt met Homechoice aan inwoners van Londen ADSL-paketten inclusief de exclusieve toegang tot TV-zenders, met beperkt on-demand aanbod van programma's. Homechoice is de naam van het product dat Londenaren nu kunnen aanschaffen voor 49 pond aan installatiekosten (ruim 70 euro) plus maandelijks 17,50 pond (26 euro) in de eerste drie maanden en later 35 pond (52 euro) per maand.

Daarvoor krijgen ze ADSL-toegang met een downloadsnelheid van 1 Mb/s plus een pakket met ruim 60 tv-zenders die vanaf 13 mei beschikbaar komen voor de abonnees.

Video Networks neemt daarvoor de telefoonlijnen over van BT en plaatst op de lijnen in 80 BT-centrales zelf de voorzieningen. Dat is een flinke, niet nader gespecificeerde aanvangsinvestering. De vraag is of er snel veel belangstelling zal zijn om tv te kijken via internet.

In het pakket zijn onder meer filmzenders opgenomen, zoals Film1st en Filmchoice, zeven muziekzenders, vier kinderzenders en de lokale zender van Newham. Een pornokanaal biedt Homechoice niet.

door Bron: Planet, 47.725 keer gelezen