KPN test Vplus-technologie met snelheid tot 400 Mb

Telecomprovider KPN gaat na enig uitstel begin oktober in de steden Haarlem en Rotterdam testen uitvoeren voor de zogenaamde Vplus technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat een maximale snelheid van 400 Mb over een koperlijn kan worden gerealiseerd. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de huidige VDSL2 snelheid.

De Vplus technologie wordt in eerste instantie over slechts één aderpaar getest. Met één aderpaar kunnen snelheden van 200 Mb down en 30 Mb up gehaald worden. Door in de toekomst twee koperen aderparen te combineren (pairbonding genoemd) kan deze snelheid verdubbeld worden naar 400 Mb.

Dit wordt voor KPN de tweede test met Vplus technologie. Eerder werden er succesvolle tests uitgevoerd in een laboratorium en op één adres. Deze volgende fase gaat in verschillende woonwijken plaatsvinden met drie locaties in Rotterdam en één in Haarlem.

"Dit zijn enorme doorbraken. Ik voorspel dat we over een tijdje zelfs 1 Gb per seconde kunnen aanbieden via de combinatie van glasvezel en koper", zegt Just Hut, verantwoordelijk voor de vaste verbindingen binnen KPN.
"Dankzij de combinatie van glasvezel naar de wijkkast en dit soort nieuwe technologieën in het kopernetwerk kunnen we in ons vaste netwerk snelheden realiseren die we nooit eerder voor mogelijk hielden. Met deze technologie laten we zien dat het kopernetwerk van KPN toekomstvast is.".

door Bron: Telecompaper, 7.961 keer gelezen