Internetters delen steeds meer gegevens

Volgens een onderzoek van het Engelse CacheLogic wordt er op dit moment twee keer zoveel gegevens gedeeld over het internet dan een jaar geleden.

De hoeveelheid data die per dag wordt uitgewisseld tussen de internetpopulatie staat gelijk aan ongeveer drie miljard liedjes of vijf miljoen films. Hieruit is te concluderen dat er wereldwijd tien petabyte aan data wordt rondgestuurd aan films, muziek en software. Dit kost de providers zo'n tien miljoen dollar per jaar aan bandbreedte en netwerkonderhoud.
De International Federation of the Phonographic Industry zegt dat tussen januari en juni het aantal copyrightschendende files gedaald is van negenhonderd naar achthonderd miljoen.

Volgens Andrew Parker van CacheLogic is het niet zo dat de muziekindustrie vooruitgang heeft gemaakt in zijn strijd tegen het file-sharen, het gebeuren heeft zich enkel verplaatst naar nieuwe netwerken. Sinds de muziekindustrie is begonnen met het aanklagen van mensen die veel illegale bestanden in hun bezit hadden, zijn veel consumenten overgestapt van Kazaa naar Bit Torrent en eDonkey.
Ook het soort gedownloadde bestanden is veranderd: de meeste files zijn nu meer dan honderd megabyte groot, wat erop wijst dat de activiteit zich heeft verplaatst van muziek- naar film- en softwarebestanden. Door betere internetverbindingen en compressietechnieken kunnen grote files sneller gedownload worden.

door Bron: Tweakers, 48.963 keer gelezen