Internettelefonie funest voor oude telefoonnet

De huidige aanbieders van telefonie hebben onvoldoende door dat de waarde van hun telefoonnetten in gevaar is door de op handen zijnde golf aan telefonie over internet. Dat zegt Michael Powell, de belangrijkste toezichthouder in telecom.

Powell, voorzitter van de Federal Communications Commission en een zoon van de huidige minister van buitenlandse zaken Collin Powell, zei tijdens een congres dat de traditionele grootmachten in aanbod van telefonie te laconiek reageren op de nieuwe mogelijkheden voor telefonie over de TV-kabel en ADSL.

Powell verdedigde ook zijn tot nu toe afwachtende houding over regulering van internettelefonie. Volgens hem is het niet nodig om snel met strikte regels te komen. Dat zou ook de belangrijke innovatie, die nettelefonie volgens hem meebrengt voor de Amerikaanse markt, remmen.

Powell sprak tijdens het jaarlijkse congres van TV-kabelbedrijven in New Orleans. De kabelaars zijn de partijen die nu hun kans ruiken om meer breedband te introduceren nu klanten hun telefoonabonnement zouden kunnen opzeggen. Volgens Powell kan telefonie voor velen de 'killer' toepassing zijn om over te stappen op breedband internet.

Ook in Europa groeit het aantal gebruikers van telefonie over internet, maar dat gaat nog heel traag. Wel zijn er steeds meer jongeren die volstaan met een mobieltje en een internetaansluiting voor hun communicatie. Een relatief duur abonnement voor het vaste net laten ze voor wat het is.

door Bron: Planet, 47.411 keer gelezen