Hilversum krijgt glasvezelring

Glasvezelring Hilversum heeft grootse plannen om alle omroepen, studio's, facilitaire bedrijven, productiemaatschappijen en het Mediapark door middel van glasvezel met elkaar verbinden. Hierdoor wordt totale digitalisering van het Hilversumse omroepproces bereikt.

Vrijdag 20 augustus jongstleden heeft de groep op het gemeentehuis in Hilversum een vergunning aangevraagd voor de aanleg van een 'redundant' (dubbel uitgevoerde) glasvezelring in Hilversum.
"In eerste instantie gaan we een glasvezelring aanleggen die het mediapark, omroepen, studio's, facilitaire bedrijven en productiemaatschappijen de noodzakelijke digitale verbinding biedt", aldus initiatiefnemer Bart Jan van Genderen.
Daarnaast biedt deze glasvezelring Hilversumse bedrijven, scholen, zorginstellingen en instanties de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van de eindeloze mogelijkheden die glasvezel te bieden heeft. Glasvezelring Hilversum BV verwacht binnenkort toestemming te krijgen van de gemeente.

De uitvoering is in handen van Baas Telematica BV, één van de grote specialisten op het gebied van glasvezelinfrastructuur in Nederland. De aanleg zal zo'n twee a drie maanden in beslag nemen waardoor de glasvezelring nog voor het einde van dit jaar operationeel kan zijn.

door Bron: Redactie, 61.883 keer gelezen