France Telecom zet Orange Nederland te koop

France Telecom heeft dochterbedrijf Orange Nederland te koop gezet. Het telecomconcern heeft zakenbank Lazard ingehuurd om kopers te vinden voor dit onderdeel.

Dat bevestigen bronnen tegenover het Financieel Dagblad na berichtgeving hierover door persbureau Dow Jones. De vraagprijs is onbekend, maar analisten houden rekening met een bedrag van euro 800 tot 850 miljoen euro. Dat is ongeveer tien keer de winst van het Nederlandse deel. Orange Nederland heeft ruim 600.000 internetabonnees en 1,9 miljoen mobiele klanten.

Geruchten
Een woordvoerder van Orange wil niet bevestigen dat het bedrijf te koop staat. 'Het is onze gewoonte om geen inhoudelijke mededelingen te doen op basis van geruchten en speculaties. Zelfs als dit zou spelen, komen we pas naar buiten als een overeenkomst is getekend.'

De geruchten over de mogelijke verkoop van de Nederlandse tak zijn al oud, het inschakelen van zakenbank Lazard om de verkoop te begeleiden is van recente datum.

Een ingewijde in de sector verwacht dat onder andere het Duitse T-Mobile geïnteresseerd zou kunnen zijn in de activiteiten van Orange. "Mededingingsautoriteiten zullen een nieuwe overname door KPN niet toestaan en Vodafone is vooral bezig met het afbouwen van activiteiten in kleinere landen."

door Bron: FD.nl, 65.819 keer gelezen