Een op de tien bedrijven wil switchen van provider

Zo'n 10 procent van de zakelijke internetters heeft plannen om nog dit jaar over te stappen naar een andere provider. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview onder zevenhonderd Nederlandse bedrijven en instellingen met minimaal vijf werknemers.

Op dit moment heeft 94 procent op de zakelijke markt een internetaansluiting. De meeste zakelijke internetters surfen via de providers van KPN. Circa 14 procent internet via Planet Internet, 13 procent heeft provider XS4all en ongeveer 7 procent kiest voor HetNet.

Redenen om te switchen zijn voornamelijk gericht op meer snelheid (32 procent). Ook de stabiliteit van de verbinding is een reden om over te stappen (31 procent). Daarnaast spelen kosten een aanzienlijke rol: één op de vier organisaties geeft aan om deze reden over te willen stappen.

Terwijl in de consumentenmarkt veel te doen is over de kwaliteit van de dienstverlening en verbindingen van ISP's, speelt dat argument nauwelijks in de zakelijke markt. Maar liefst 94 procent van de vestigingen met een internetaansluiting is tevreden met de huidige verbinding en 97 procent is tevreden met de dienstverlening van de provider.

door Bron: Automatisering Gids, 51.665 keer gelezen