Casema, Tiscali en Orange Beste Koop

De breedbandabonnementen Casema Midi , Tiscali ADSL T6 en Orange ADSL Family hebben het predikaat 'Beste Koop' gekregen van de Consumentenbond vanwege de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Casema Midi is de Beste Koop bij de abonnementen met een snelheid tot 3 MBit/s, terwijl T6 van Tiscali de Beste Koop is in de categorie 3-7 MBit/s. ADSL Family van Orange wordt als beste beoordeeld bij de abonnementen van 8 MBit/s en sneller.

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde prijs van de goedkoopste breedbandabonnementen het laatste halfjaar zo'n 10% is gedaald. Zelfs degene die heel weinig internet, is nu voordeliger uit met breedbandinternet dan met een abonnement waarbij je per minuut of per dataverbruik afrekent.

In de Consumentengids van januari 2007 staan de testresultaten van 56 breedbandabonnementen. Deze zijn gebaseerd op het aanbod van afgelopen november, waarbij alleen de abonnementen met 'voldoende snelheidsmetingen' en een vast maandtarief zijn meegenomen. Voor het onderzoek is de surf-, download- en uploadsnelheid gemeten. De dienstverlening heeft de Consumentenbond niet onderzocht. Ook is niet gelet op de kwaliteit van internet én internettelefonie. Dat belooft de Bond bij een volgend onderzoek te doen.

door Bron: Consumentenbond, 91.456 keer gelezen