Casema geeft 30 Mb internetverbindingen weg

Vanaf de eerste week van januari 2006 start Casema met het testen van 30 Mb/s (upload 1,5 Mb/s) verbindingen via de kabel. Voordat het bedrijf dit product commercieel uitrolt wil zij eerst ervaring opdoen door een verscheidenheid aan gebruikers met het product te laten 'werken'. Middels een prijsvraag kunnen ook Casema internetabonnees meedingen naar de mogelijkheid om gratis deze hoge snelheid te krijgen

Het snelste consumentenproduct dat Casema op dit moment commercieel levert heeft een downloadsnelheid van 10MB en een upload van 1050 kbit/s. Het nieuwe 30 Mb-product (genaamd ULTRA 30) werkt gewoon met het bestaande modem. Wel moet de gebruiker een redelijk recente PC hebben omdat het systeem anders de aangeboden bandbreedte niet kan verwerken.

Kabel kan nog jaren vooruit
Volgens Andre ten Bloemendal, VP Sales van Casema, kunnen klanten met de huidige snelheden van Casema goed uit de voeten, maar komt het moment dat klanten behoefte krijgen aan een dergelijke snelle internetverbinding wel vlug dichterbij. "Je ziet dat er nu eindelijk zinvolle toepassingen komen die deze grote bandbreedtes nodig hebben en de ervaring leert dat zodra de eerste aanslaat er in rap tempo meer volgen. Als het zo ver is willen wij onmiddellijk aan de vraag kunnen voldoen." Ten Bloemendal stelt verder dat daar waar ADSL-aanbieders, ondanks een nieuwe techniek als ADSL2+, nu gaan vastlopen voor wat betreft hun capaciteit, de kabel zonder problemen nog jaren vooruit kan.

door Bron: Casema, 76.596 keer gelezen