Casema en Wanadoo Cable met 'glasvezelsnelheid'

Nauwelijks een half jaar na de vorige snelheidsverhoging gaan de internetabonnees van Casema en Wanadoo Cable er weer fors op vooruit. Afhankelijk van het abonnement gaat de download snelheid met maximaal 60% omhoog en de uploadsnelheid met maximaal 100%.

De twee heavy user-producten, Casema Kabelbreed Mega en Wanadoo Cable Power krijgen zelfs een download-snelheid van 10 MB. Daarmee is Casema de eerste die met een consumentenproduct de 10MB-grens doorbreekt. De verhoging van de bandbreedte wordt gefaseerd uitgevoerd. Uiterlijk 31 maart hebben alle abonnees de nieuwe snelheden.

"Eind juni hebben wij aangekondigd dat 'marktconform' voor ons niet meer voldoende was en dat wij trendsetter op het gebied van internet wilden worden." Zegt Mike Dreisch, directeur consumentenmarkt van Casema. "Deze snelheidsverhoging toont aan dat wij hard op weg zijn om inderdaad een trendsetter te worden. Voorlopig kunnen wij wat betreft de snelheid nog vooruit tot 70MB. De ADSL-providers moeten nog maar zien of ze dat kunnen."
Hij vervolgt: "Maar niet alleen op het gebied van bandbreedte
maar bijvoorbeeld ook op het gebied van ondersteuning, de beschikbaarheid en download capaciteit van nieuwsgroepen en
innovatie kan de markt de komende maanden nog het nodige van ons verwachten."

Casema heeft onlangs een nieuwe nieuwsserver in gebruik genomen die in tegenstelling tot de servers van andere providers geen beperkingen kent in aantallen nieuwsgroepen en download-bandbreedte. Daarnaast heeft het bedrijf twee maanden geleden een radio- en TV-portal gelanceerd waarop men zonder extra PC-hardware en op een volledig scherm life de uitzendingen van negen Nederlandse televisiezenders via internet kan volgen.

door Bron: Vecai (PDF), 82.274 keer gelezen