ADSL2+ binnen enkele maanden van start

Terwijl heel wat surfers massaal breedbandinternet gebruiken is men alweer aan het werk om nieuwe technologieën te implementeren. Een van de opvolgers van ADSL is het zogenaamde ADSL2+.

De doelstelling van deze technologie is om betere voorzieningen te leveren, gebruikmakend van de oude infrastructuur, namelijk de koperkabels die her en der verspreid liggen voor telefonienetwerken. ADSL2+ biedt daarom snelheden tot 24Mbps in een straal van twee kilometer van de centrale, maar kan zelfs tot op zeven kilometer afstand nog 200kbps leveren.

Het voordeel van ADSL, wat overigens staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line, is dat providers geen gigantische investeringen hoeven te doen om nieuwe bekabeling te installeren in alle dekkingsgebieden en men vanuit een centraal punt tot duizenden gebruikers kan bereiken. Deze technologie is dan ook minder geschikt voor gebieden zoals die in Afrika voorkomen, waar de bevolking niet zo geconcentreerd woont en er andere behoeftes heersen.

Volgens de BBC zijn fabrikanten zich aan het voorbereiden en kunnen we binnen twee maanden de eerste ADSL2+-verschijnselen zien opduiken.

door Bron: Tweakers, 67.159 keer gelezen