ADSL populair bij bedrijven

Het bedrijfsleven heeft een sterke voorkeur voor ADSL-verbindingen om toegang te krijgen tot internet. Het aandeel zakelijke gebruikers dat beschikking heeft over een ADSL-verbinding is in 2004 toegenomen van 45 naar 70 procent. Dit meldt onderzoeksbureau Heliview.

Het gebruik van andere verbindingen voor internettoegang, zoals analoge verbindingen, ISDN en kabelinternet, neemt af, terwijl glasvezel nog niet echt doorbreekt. Heliview verwacht wel dat grotere organisaties meer gebruik gaan maken van dit verbindingstype.

Bij de netwerkleveranciers neemt KPN een dominante positie in met een marktaandeel van 73 procent. Ook onder de internet service providers (ISP's) is KPN een factor van gewicht. Via onder meer Het Net, Planet Internet en XS4ALL heeft KPN in dat segment een marktaandeel van 43 procent.

De tevredenheid met de dienstverlening van de ISP's neemt kennelijk toe. In een vorig onderzoek gaf 9 procent van de onderzochte vestigingen aan plannen te hebben om in 2004 over te stappen. Uit het jonste onderzoek blijkt dat dit jaar nog 5 procent dergelijke plannen koestert.

door Bron: Automatisering Gids, 76.434 keer gelezen