Aantal DSL-lijnen in Nederland dit jaar 230 procent gegroeid

In twaalf maanden tijd is het aantal DSL-aansluitingen in Nederland met tweehonderddertig procent gestegen. De cijfers van Emerce zijn afkomstig van het DSL Forum, een samenwerkingsverband van ongeveer tweehonderd bedrijven die werken op breedbandgebied, en zijn berekend over de periode september 2002 tot september 2003. In deze periode zagen in totaal vijfentwintig miljoen nieuwe DSL-verbindingen het levenslicht, waardoor het totaal in september op vijfenvijftig miljoen kwam te liggen.

De cijfers van het DSL Forum uit september zijn natuurlijk onderhand al iets verouderd; waar het forum spreekt van bijna zeseneenhalfduizend consumentenverbindingen, meldden KPN en Zon vorige week al cijfers die veel hoger liggen. Toch kunnen de verouderde cijfers gebruikt worden om een overzicht te krijgen van hoe Nederland staat in het wereldwijde DSL-gebeuren. Zo stond ons landje op de twintigste plaats in het rijtje met het percentage DSL-gebruikers, waar Taiwan het rijtje leidt. In het rijtje met absolute getallen stond het kikkerlandje op de vijftiende plaats, terwijl Japan met 9,2 miljoen aansluitingen aan top staat:

De meeste aansluitingen voor DSL - in absolute aantallen - waren eind september te vinden in Japan (9,2 miljoen), gevolgd door de Verenigde Staten (8,2), China (7), Zuid-Korea (7) en Duitsland (4,2). De cijfers geven overigens geen algemeen beeld van het gebruik van breedband, in veel landen heeft kabelinternet ook een sterke positie. Nederland telde volgens het DSL Forum eind september 642,6 duizend DSL-aansluitingen en bezette daarmee wereldwijd de 15e plaats.

door Bron: Tweakers.net, 53.306 keer gelezen