72% Maakt gebruik van Programma Gemist

k van research bureau Synovate geeft aan dat 72% procent van de interactieve TV kijkers gebruik maakt van dienst Programma Gemist. Hiermee kunnen films, series en andere programma's op een ander moment worden teruggekeken. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van internetprovider Online, die onlangs is opgegaan in T-Mobile en verder gaat onder de naam T-Mobile Online.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat kijkers nog terughoudend zijn met het Amerikaanse pay-per-view systeem bij Video on Demand, maar dat de gratis aangeboden series en documentaires wel zeer in trek zijn. Het is echter de verwachting dat Nederlanders in de toekomst meer aan dit systeem gewend zullen raken en de vraag naar 'betalen per uitzending' dus zal toenemen. Een belangrijke factor hierin zal ook het groeiende aanbod van de online videotheek vormen.

Verder bleek dat ongeveer de helft van de digitale kijkers over een digitale TV recorder beschikt en deze ook gebruikt. 75% van de huishoudens maakt gebruik van digitale TV en 30% heeft nog analoge televisie. Het aantal mensen dat nog analoog kijkt, is afgelopen jaar met 8% gedaald.