RTL 4 en 5 in HD bij UPC

Kabel- en mediabedrijf UPC voegt per 1 maart RTL 4 en 5 HD toe aan haar HD-zenderaanbod. Met deze uitbreiding komt het totaal aantal televisiezenders dat UPC in HD doorgeeft op 14.

Het kabelbedrijf breidt deze week ook haar On Demand aanbod uit met Disney Channel, Nickelodeon, Discovery Channel, National Geographic Channel, FOXlife en MTV on Demand. Op 22 februari introduceerde UPC al Ajax TV on Demand.

Ivo Lochtman, Directeur Content bij UPC Nederland: "Gezien de reacties die we krijgen, genieten veel van onze klanten nu dagelijks van de Olympische Spelen in levensechte HD-kwaliteit. Door het toevoegen van RTL4 en RTL5 HD aan ons HD-aanbod, bieden we onze klanten een nog overtuigender pakket aan zenders in de allerbeste beeld- en geluidskwaliteit. We verwachten in de aankomende maanden nog meer HD-zenders toe te kunnen voegen. 2010 is het jaar waarin HDTV definitief zal doorbreken in Nederland en UPC zal hierin weer voorop lopen."
Alle HD-zenders die UPC doorgeeft, met uitzondering van Film1 HD en Sport1 HD, zijn voor alle klanten die een UPC Digitale TV HD abonnement hebben te bekijken.

UPC On Demand uitgebreid
De afgelopen dagen voegde het kabelbedrijf ook Ajax TV, Disney Channel, Nickelodeon, Discovery Channel, National Geographic Channel, FOXlife en MTV On Demand toe aan haar On Demand aanbod. Lochtman: "Het aantal zenders dat ervoor kiest om programma's on demand aan te bieden blijft groeien. Dit geeft onze digitale televisieklanten een steeds grotere vrijheid te kijken wat ze willen, wanneer ze het willen, zoals het past in hun eigen levensstijl. Het televisiekijken wordt zo veel meer een rustmoment, in plaats van een must moment."
De On Demand programma's zijn op te vragen via UPC On Demand in de Elektronische Programmagids via de televisie, of via de zender zelf door op de rode knop van de UPC-afstandsbediening te drukken. UPC On Demand is het thuisbioscoopkanaal waar een grote verzameling aan films, series en programma's op te roepen is. De klant kan deze vervolgens bekijken wanneer het hem of haar uitkomt.

door Bron: UPC, 48.181 keer gelezen