Indien u meerdere computers aan wilt sluiten op uw internet-verbinding kunt u tijdens aanvraag van uw abonnement kiezen voor een Multi-PC modem of draadloos modem.

Een Multi-PC modem is een ethernetmodem met een ingebouwde router om de verbinding te delen met meerdere computers. Het Multi-PC modem sluit u op de verschillende computers aan d.m.v. een ethernetkabel. Let wel: alle aangeloten computers op het Multi-PC modem delen de snelheid van de internet-verbinding.

Een draadloos modem is een ethernetmodem met een intern draadloos zendstation. Met behulp van dit modem kunt u meerdere computers draadloos aansluiten op uw breedband-verbinding. U dient echter wel voor elke computer een aparte draadloze netwerkkaart aan te schaffen om deze computer met het modem te laten communiceren. In veel laptops is deze draadloze netwerkkaart al standaard aanwezig. Draadloze netwerkkaarten zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 30 euro.

Wanneer u gebruik maakt van een standaard ethernet modem met slechts een aansluiting is het ook mogelijk meerdere computers hier op aan te sluiten. U zou er voor kunnen kiezen met behulp van een los verkrijgbaar (draadloos) router meerdere computers hierop aan te sluiten.