Om gebruik te kunnen maken van breedband-internet heeft u een modem nodig. Wij raden u aan altijd een van de modems te kiezen die standaard bij een abonnement worden aangeboden. U weet dan zeker dat dit modem correct werkt met het gekozen abonnement en kunt u bij problemen altijd terecht bij uw internetaanbieder.
Indien u besluit om zelf een modem aan te schaffen, zal hier door de internetaanbieder geen ondersteuning op worden geleverd. Per abonnement kunt u zien welke modems te bestellen zijn, niet elk type modem is bij elk abonnement te bestellen.

Ethernetmodem
Een ethernetmodem wordt met een ethernetkabel aangesloten op de netwerkingang op uw computer. Het ethernetmodem is geschikt voor een enkele computer. Eventueel kunt u er voor kiezen met behulp van een los verkrijgbaar router meerdere computers op een ethernetmodem aan te sluiten.

Multi-PC modem
Een Multi-PC modem is een extern ethernetmodem met een ingebouwde router om de verbinding te delen met meerdere computers. Het Multi-PC modem sluit u op de verschillende computers aan d.m.v. ethernetkabels. Let wel: alle aangeloten computers op het Multi-PC modem delen de snelheid van de internet-verbinding.

Wireless (draadloos) modem
Een Wireless modem is een ethernetmodem met een intern draadloos zendstation. Met behulp van dit modem kunt u meerdere computers draadloos aansluiten op uw breedband-verbinding. U dient echter wel voor elke computer een aparte draadloze netwerkkaart aan te schaffen om deze computer met het modem te laten communiceren. In veel laptops is deze draadloze netwerkkaart al standaard aanwezig. Draadloze netwerkkaarten zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 30 euro.
Een Wireless modem is aan te raden als u geen kabels door het huis wilt hebben, of als u bijvoorbeeld op alle locaties in of rondom uw huis over uw breedband-verbinding wilt beschikken.