UPC Nederland omarmt 3D TV

UPC toont zondag 11 april de finale van de 'Augusta Masters Golf Tournament' live en in 3D aan de media. Hiermee is dit golftoernooi, waar Tiger Woods zijn comeback maakt, het eerste programma dat UPC in 3D doorgeeft.

Later dit jaar organiseert het bedrijf in samenwerking met Samsung en The Walt Disney Company meer 3D TV evenementen om kijkers de ervaring van 3D te laten beleven.
Het nieuwe 3D TV is een revolutionaire kijkervaring. Het enorme succes van 3D films die momenteel in de Nederlandse bioscopen draaien, is daar het bewijs van. UPC wil deze ervaring uiteindelijk vertalen naar de huiskamer van haar klanten. Zowel het netwerk als de HD Mediaboxen van UPC zijn nu al geschikt om 3D uitzendingen door te geven. Op dit moment is het aantal programma's dat in 3D wordt uitgezonden echter nog schaars. Daarnaast zijn er nog niet veel consumenten die een 3D TV in huis hebben. UPC gelooft in de meerwaarde van 3D voor haar klanten en wil daarom de komende tijd diverse geïnteresseerden de mogelijkheid bieden 3D te ervaren.

Toy Story in 3D
Het eerste evenement dat UPC live in 3D zal doorgeven is het Augusta Masters Golf Tournament, het belangrijkste golftoernooi van het jaar. Deze uitzending wordt gebruikt om journalisten kennis te laten maken met 3D. Vervolgens organiseert UPC in mei in samenwerking met The Walt Disney Company speciale evenementen waar de animatiefilms Toy Story en Toy Story 2 in 3D worden getoond. Daarnaast werkt het kabelbedrijf actief samen met andere grote televisieproducenten, zenders en sportevenementen om de aankomende maanden meer 3D TV in Nederland aan te kunnen bieden.

door Bron: UPC, 48.798 keer gelezen