Tele2 zet digitale televisie markt op scherp

Tele2 blijft er alles aan doen om de Nederlandse televisiemarkt op scherp te zetten. Nadat het bedrijf analoge televisie op de kabelnetwerken van Ziggo en UPC goedkoper wilde gaan aanbieden heeft men nu het vizier gericht op digitale televisie. Bij Tele2 kan men nu voor 5 euro per maand naar digitale televisie kijken.

Als men bij Tele2 een abonnementsvorm afneemt met de diensten internet en telefonie kan men de eerste 12 maanden voor 5 euro extra per maand naar digitale televisie kijken. Het gaat hierbij om het eigen digitaal televisieaanbod dat Tele2 aanbiedt via het eigen ADSL2+-netwerk. Hiermee zegt Tele2 de concurrentiestrijd met andere aanbieders te willen opvoeren. Tevens gaat Tele2 er vanuit dat op een later tijdstip dit televisieaanbod ook nog uitgebreid kan worden met analoge televisie. Tele2 is met UPC en Ziggo afzonderlijk in gesprek over een commerciële overeenkomst voor wederverkoop van het analoge zenderaanbod van deze kabelaars.

Daarnaast hoopt Tele2 nog steeds dat de OPTA naar aanleiding van de uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven met een nieuw besluit met betrekking tot concurrentie op de kabelnetwerken van UPC en Ziggo komt. De OPTA zegt in de loop van deze week met meer duidelijkheid hierover te komen maar noemt de situatie op voorhand gecompliceerd. Volgens Gunther Vogelpoel, directeur Consumentenmarkt Tele2, blijft Tele2 zich inzetten voor een vrije kabelkeuze voor de Nederlanders. Als voorlopig antwoord voor het niet kunnen aanbieden van analoge kabeltelevisie is Tele2 vandaag met een nieuwe propositie voor digitale televisie gestart. Vogelpoel hierover: "Wij vinden het voor consumenten vervelend dat zij nog steeds geen keuze hebben voor analoge kabel en zijn daarom een nieuwe propositie voor digitale televisie gestart. Op deze manier profiteert de consument toch van de discussie rond analoge kabel."

door Bron: Tele2, 46.538 keer gelezen